Catalonia Talent

Catalonia Talent

Antoni Llena, escultor i dibuixant, fa una crida a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020

16 de juliol de 2020

Articles

Antoni Llena (Barcelona, 1943), escultor, pintor i dibuixant, ha viscut el confinament en silenci, rodejat de bosc a Vallvidrera, on ha reordenat, triat i destruït dibuixos que no li agradaven “-et trobes davant de coses que sents vergonya d’haver fet-” fins arribar a tenir una certa depressió per tot plegat. Afortunadament, però, n’ha creat de nous, fins 350 dibuixos, fins que se li va acabar el paper i els colors. Una selecció d’aquesta creació confinada l’exposarà l’any vinent a la Fundació Vila-Casas.

“Sempre he tingut consciència de relativitat”. Aquest artista conjuga l’obra petita amb d’altres gegantines. El paper i el guix són materials simples que li permeten crear. “Feia petites escultures de paper, molt fràgils, per contradir els grans monuments” faceta que curiosament ha acabant fent. A David i Goliat, a la Vila Olímpica, Preferiria no fer-lo, a l'edifici Novíssim de l'Ajuntament, i Homenatge als Castellers, a la plaça Sant Miquel, fa servir metalls durs com l'acer. “Era un repte i una satisfacció passar de l’escala petita a l’escala gran”. Són escultures que van generar algunes crítiques “però que el final la gent ha acabat fent-les seves”.

Com molts artistes ha patit canvis de caràcter i de ganes. Influït per Antoni Tàpies, que el va descobrir, va arrencar la carrera l’any 1966, però l’any 1969 la deixaria interrompuda deu anys. Ara porta quaranta anys seguits de creació i encàrrecs no li manquen: “No ofereixo res, em venen a buscar i sempre dic que sí”. Com a aquesta entrevista, en la que aprofita per fer una cirda a participar i apadrinar els Premis Talent Cambra 2020: "Necessitem talent, coratge, gent arriscada i, sobretot, ambició".

Podeu consultar l'entrevista completa en aquesta notícia publicada a ElNacional.cat

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x