Catalonia Talent

Catalonia Talent

Antoni Cañete: "Alguaire, el Memphis català"

3 de setembre de 2021

Articles - Logística

“Alguaire ha d’esdevenir l’Aeroport logístic del sud d’Europa”. Així ho ha dit el president de PIMEC, Antoni Cañete, en una visita privada a les instal·lacions de l’Aeroport d’Alguaire. Durant la jornada, el president de la patronal i el president de la seu lleidatana, Xavier Caufapé, han constatat el potencial de l’aeroport per esdevenir una infraestructura clau per al teixit empresarial del territori, ja que compta amb l’espai i el potencial de càrrega necessaris. Així, Cañete ha proposat promoure Alguaire com “el Memphis de Catalunya”, una infraestructura estratègica per a la logística del país.

Per part seva, Caufapé ha evidenciat els forts lligams entre l’aeroport de Lleida i les pimes catalanes: “Moltes empreses necessiten que es potenciïn les infraestructures disponibles i, d’aquesta manera, s’aprofitin els recursos que tenim per a millorar la competitivitat de les pimes lleidatanes”.

El president de PIMEC Logística i el Clúster Logístic de Catalunya, Ignasi Sayol, ha coincidit en defensar l’aposta per Alguaire com a hub logístic. En aquest sentit, Sayol ha destacat la gran “oportunitat que es presenta davant dels canvis de models productius que  s’han accentuat arran de la pandèmia”. Fins i tot “permetria descarregar l’aeroport de Barcelona”, ha afegit.

En la presentació de les instal·lacions, han estat acompanyats pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, i el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.

Contingut relacionat

Carregant...
x