Catalonia Talent

Catalonia Talent

Andreu Mas-Colell, president del BIST, reivindica la figura del mecenes per finançar la recerca

7 de juny de 2020

Articles

"El talent necessita edificis i equipaments", reivindica el president del (BIST) Barcelona Institute of Sciencie and Technology, Andreu Mas-Colell. En la seva dilatada trajectòria ha exercit com a professor d'Economia a Berkeley i catedràtic a Harvard, dues de les universitats més prestigioses del món. Fora de les aules, també ha ocupat dues Conselleries de la Generalitat: primer la d'Universitats, Recerca i societat de la Informació amb Jordi Pujol, i després d'Economia i Coneixement amb Artur Mas.

El BIST és una fundació que engloba els principals centres de recerca de Catalunya, alguns de referència mundial, on s'hi concentra.una bona part del talent del país. "És un gran actiu, però es podria convertir en un passiu si no tenim programes oberts que permetin la captació permanent de talent", reivindica Mas-Colell, que no està prou satisfet de la imbricació empresa-universitat per fer recerca: "No estem bé. El país no és prou fort ni en recerca ni en transferència i les empreses no fan prou investigació. En general, l'R+D+i empresarial és un punt dèbil".

Finalment, Mas-Colell reivindica la figura del mecenes com a forma de finançament de la recerca: "Afortunadament el món està ple de fons buscant bons projectes i també mecenes i filàntrops". Posa l'exemple d'Icrea, que aconsegueix un retorn de set vegades l'aportació de la Generalitat. En aquest sentit, fa una crida a que els que tenen diners, en donin. "Donar diners és molt satisfactori i d'aquí 50 anys se'ls recordarà més per això que pel que van fer", defensa.

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x