Catalonia Talent

Catalonia Talent

Andorra i Catalunya s'alien per impulsar l'aeroport de La Seu d'Urgell

4 d'octubre de 2021

Articles - Indústria i Territori

Els governs de Catalunya i d'Andorra han acordat la posada en marxa de vols regulars des de l'aeroport d'Andorra-La Seu, prevista per aquest mateix hivern. Segons el vicepresident del govern català, Jordi Puigneró, "amb aquesta aposta conjunta, donem la possibilitat als ciutadans del Pirineu a tenir connexions amb ciutats europees des de l'Aeroport de La Seu". Puigneró tambe ha destacat que "gràcies al conveni signat amb el Govern d'Andorra, podrem compartir la infraestructura i invertir gairebé un milió d'euros en l'abalisament i la il·luminació de la plataforma". Amb aquestes millores es podrà ampliar el rang horari en què es podrà operar des de l'aeroport a partir de l'any 2022.

Per la seva banda, el ministre andorrà Jordi Gallardo ha destacat que es tracta "d'una infraestructura cabdal per desenclavar el nostre país i tota l'àrea de l'Alt Urgell i el Pirineu". Un objectiu que "va iniciar-se amb el primer conveni amb la Generalitat i Aeroports de Catalunya, signat el 2014 i que ara fructificarà". Gallardo ha exposat que es preveu que els primers vols siguin a Madrid, i després seguiran altres destinacions estratègiques com París i Lisboa. El Govern andorrà té previst adjudicar aquests primers vols durant el mes d'octubre i preveu una aportació econòmica en cas que fos necessari garantir la viabilitat econòmica cobrint possibles dèficits operatius.

Durant la trobada, que tingué lloc fa uns dies, ambdues delegacions també varen parlar sobre polítiques digitals, una qüestió estratègica per a les dues institucions. Per aquest motiu s'ha acordat la creació d'un grup de treball per trobar sinèrgies comunes en polítiques d'economia digital, així com en l'àmbit de la seguretat. Per la seva banda, Gallardo ha explicat els darrers avenços legislatius al Principat, com la llei d'economia digital, emprenedoria i innovació, actius virtuals, així com les recentment aprovades Llei dels esports electrònics i certificació de la tecnologia blockchain.

A la reunió hi varen participat, per part de la delegació andorrana, el ministre Gallardo, els secretaris d'Estat Èric Bartolomé i Marc Galabert i el director d'Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transports. Per part de la Generalitat de Catalunya, a banda del vicepresident, també hi assistiren el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, la directora general de Nació Digital i Agenda Urbana, Maria Galindo, i el director d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.

Temes AeroportLa Seu d'UrgellAndorraturismeindústriaPirineus

Contingut relacionat

Carregant...
x