Catalonia Talent

Catalonia Talent

Amics de la Rambla premia el talent cultural i comercial

19 d'octubre de 2021

Articles - Comerç i Turisme

Albert Torras - El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha tornat a acollir un acte de ciutat, - i un còctel a la galeria gòtica - com els d'abans de la pandèmia i les restriccions sanitàries, superant també aquella moda que obligava a rescindir aperitius en moments de crisi econòmica, pel que digués o no el respectable.

Amics de la Rambla hi va tornar, amb un dels actes fonamentals del seu calendari, els Premis Ramblistes d'Honor, que van recaure en la coreògrafa i directora de festes de l'Ajuntament de Barcelona, Marta Almirall, en el Cinema Maldà, que celebra enguany els 75 anys d'història, i en el restaurant Los Caracoles, amb 186 anys servint delicatessen populars al carrer Escudellers.

Fermí Villar, president d'Amics de la Rambla, no va voler oblidar la necessitat de reformar la Rambla i actuar sobre el seu urbanisme, per poder adequar-la al segle XXI, éssent com és el passeig més important i conegut de la ciutat. Lloant la tasca i figura de les persones i empreses reconegudes, va recordar que cada barceloní té una història particular a la Rambla. Marta Almirall, que ha treballat fins a la seva jubilació en aquest entorn, va recordar l'inici de la seva carrera a l'estudi de dansa Magriñà, del carrer Petritxol, les nits de festa a la Cúpula Venus, i la seva responsabilitat amb la cultura de la ciutat des del seu despatx de la Virreina. Almirall, aclamada pel seu equip, que assistí a la gala, agraí la tasca feta per l'equip de festes de la ciutat. 

Cal recordar, a més, que el Cinema Maldà, que va rebre també el Premi Ramblista d'Honor, és l'últim cinema que queda en tot el districte de Ciutat Vella, amb una programació alternativa, i festivals que el fan únic al seu entorn. Per part de Los Caracoles, el segon restaurant més antic de la ciutat després de Can Culleretes, Aurora Bofarull va lloar les cinc generacions de restauradors que s'han fet càrrec d'aqueust establiment emblemàtic de Barcelona, fonda per als barcelonins i després per als turistes, amb la darrera cuina econòmica de la ciutat, tal com va recordar Fermí Villar.

La pregonera d'enguany d'aquest acte va ser l'escriptora Empar Moliner, que com tot bon barceloní va recordar les seves aventures a la Rambla, vindicant el verb "ramblejar" que fa que la nostra via més coneguda sigui l'única al món que té un verb que l'acompanya.

Temes RamblaAmics de la Rambla

Contingut relacionat

Recorda el futur
Carregant...
x