Catalonia Talent

Catalonia Talent

ADN Institut realitza 3500 tests de covid19 durant el 2020

15 de gener de 2021

Articles - Salut

- Les dades indiquen forts augments de petició de tests abans i després de la temporada estival
- L’empresa aconsegueix 160 acords amb institucions públiques i privades i ha triplicat el planter aquest 2020
ADN Institut, centre de genètica situat a Sant Cugat del Vallès, ha realitzat al llarg del 2020, entre maig i desembre, 3433 test Covid-19, dels quals un 40% han estat d’antigen, un 30% proves PCR i la resta s’han dividit entre test ràpid d’anticossos i ELISA. Tot i tractar-se d’un centre especialitzat en genètica, amb interès en la fertilitat, els tests prenatals, les malalties hereditàries o les intoleràncies nutricionals, dels que s’han realitat un centenar de proves, la Covid ha resultat finalment el 97% de tests realitzats durant el 2020, més de 3500 en total.
Segons la Dra. Marina Riera, “la Covid ha afectat de forma genèrica l’activitat de l’Institut i de la societat en general, el que ha suposat que l’interès del ciutadà en la seva salut i de la seva família es centrés en la Covid-19, deixant per més endavant altres patologies, intoleràncies o problemes genètics.” Tot i això, creu que, a mesura que la vacunació avanci, es retornarà a un equilibri anterior a la pandèmia. “La ciutadania ha posat la salut al centre de la seva vida i relacions personals, i estem segurs que farà incrementar la importància dels tests genètics per a la prevenció en molts altres camps”, assegura Riera.
Dels 3602 pacients que ha atès ADN Institut enguany, gairebé un terç són de Sant Cugat del Vallès, on té la seu. Això suposa que l’àmbit d’incidència i presència de l’empresa s’ha incrementat exponencialment, esdevenint centre de referència, amb mencions a diversos mitjans de comunicació d’abast nacional.
ADN Institut ha triplicat el seu planter durant un any, gràcies també a la signatura de 160 convenis de col·laboració amb institucions privades i públiques del país. Des d’aquest 2020 és centre d’extracció de diversos laboratoris, i ha arribat a acords d’atenció als socis de Sant Cugat Empresarial, i l’Associació intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, entre d’altres.
En aquest marc d’expansió, ADN Institut reforça el seu departament d’investigació, amb nous serveis pioners a l’estat espanyol, que anunciarà els propers mesos.

Temes testsantigenscovid19coronaviruscatalunyapcrserologicoserologicsant cugatpacientsvacunació

Contingut relacionat

Carregant...
x