Catalonia Talent

Catalonia Talent

Acord entre el Barcelona Supercomputing Center i operadors de la GSMA per a desenvolupar eines d'IA

16 de maig de 2024

Articles - Tecnologia

El Projecte Aina ha assolit un nou avenç amb el primer acord entre el Barcelona Supercomputing Center (BSC) i operadors de la GSMA. Les operadores euroasiàtiques VEON i Beeline Kazakhstan col·laboraran en el desenvolupament de mecanismes i documentació per a models lingüístics, sistemes d'intel·ligència artificial i tecnologies del llenguatge enfocades a llengües amb pocs recursos digitals, incloent-hi les llengües locals dels països on operen.

La signatura del Memoràndum d'Entesa (MoU) ha tingut lloc durant l’esdeveniment ‘M360 Euràsia’ organitzat per la GSMA, celebrat a Bakú, Azerbaidjan. Aquest esdeveniment ha reunit els principals líders mundials del sector de la connectivitat.

Aquest acord pren importància tenint en compte que, dels prop de 7.000 idiomes parlats al món, només set tenen una infraestructura digital significativa: anglès, espanyol, francès, mandarí, àrab, alemany i japonès.

L'Aina Alliance treballa amb l'objectiu de garantir que cap idioma quedi enrere en el context d'un món cada vegada més impulsat per la intel·ligència artificial. L'execució d'aquest acord es durà a terme a través de l'accelerador d'innovació GSMA Foundry, una iniciativa que agrupa operadors mòbils i la indústria tecnològica per desenvolupar solucions reals als reptes de la indústria digital.

Albert Torras

Contingut relacionat

Carregant...
x