Catalonia Talent

Catalonia Talent

39 empreses catalanes exposen més de 100 productes al Fuorisalone de Milà, la trobada mundial més important del disseny

9 de juny de 2022

Articles - Indústria i Territori

39 empreses i 60 professionals catalans exposaran més de 100 productes al Fuorisalone de Milà, la trobada mundial més important del disseny. Enguany ho faran amb l’exposició ‘Inspired in Barcelona: A gathering place’, dedicada a la cultura del bar de Barcelona, amb propostes d’interiorisme i de food design.

"Inspired in Barcelona: A gathering place" està impulsada per ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, i pel Departament d'Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona. L’exposició ha estat ideada pel BcD - Barcelona centre de Disseny, i patrocinada per Kriscadecor. La direcció d'art i motion graphic és d’Ivan Bravo i el disseny web va a càrrec de The Others.

A l’acte oficial d’inauguració, celebrat aquest dimarts, hi ha assistit el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, que ha assegurat que “aquesta mostra donarà gran visibilitat a l’excel·lència, creativitat i talent de les empreses i professionals catalans, tant aquells de caràcter artesanal com els de la vessant industrial”. Pel director executiu d’ACCIÓ, a més, l’exposició catalana “és una mostra excel·lent de l’aposta de Catalunya per aquest important aparador que és la ciutat de Milà. Si volem ser un referent internacional en aquest àmbit, la setmana del disseny de la capital de la Llombardia és una cita ineludible”.

L’exposició, que oferirà exemples de disseny gràfic, il·lustració, interiorisme i degustacions gastronòmiques, està ubicada al barri de Brera, una de les principals zones de la ciutat on tenen lloc les activitats que se celebren a Milà en el marc del Fuorisalone. En concret, la mostra catalana està situada en una emplaçament de la Via Madonnina 12, un local que ofereix una seqüència d'espais secrets de diferents mides al voltant d'un pintoresc pati que estarà oberta al públic del 7 al 12 de juny.

Més de 100 productes, conceptes i obres ompliran les dues sales principals d'aquesta exposició, organitzades en dues macro àrees, una dedicada al sector contract per a bars i, l’altra, al food design. La interpretació dels temes és obra del comissari de l’exposició, Martin Azua, dissenyador i artista encarregat de transmetre l'ànima de Barcelona i els seus valors en la instal·lació, fruit de l’equilibri entre tradició i innovació.

A l’espai dedicat al món de l'interiorisme i el disseny de producte, amb un to informal i atractiu, s'hi articularan vuit idees de bar diferents, amb la seva personalitat i mobiliari, a través d'una varietat de productes capaços de donar una idea àmplia de la cultura del bar català.

D’altra banda, a l’espai dedicat al food design, s’hi farà un homenatge a la cultura de la taula, com a compendi d'una tradició culinària que té les seves arrels en cellers, granges, cafeteries, restaurants, cocteleries i terrasses. En aquest sentit, s’hi trobaran projectes d'art i il·lustració, exploracions gastronòmiques i idees de vaixella, ceràmiques que exploren noves formes, envasos innovadors, investigacions sobre l'alimentació del futur, però també escultures de pa i peces úniques.

Les empreses que exposaran els seus productes en aquesta edició són: Aflote, Aparentment, Arrels Foundation, BD Barcelona 1972, Biscuits Bcn, Blasco & Vila, Bobino BV, Calma, Capdell, Comas Partners, El Celler de Can Roca, Enea Design, Estiluz, Faro Barcelona, Florentine Kitchen Knives, GOFI, Insolit, Kave Home, Kettal, Kriskadecor, Lagranja Collection, Lékué, Livingthings, Lucirmás, Marcceramica, Marset, Milán Iluminación, SA, Mobles 114, Museu del Càntir d'Argentona, Omelette Editions, Plat Institute, Pott, Resol, RS Barcelona, Santa & Cole, TotCor Project, Varlet, Vergés (Silleria Vergés, SA) i Vibia.

Contingut relacionat

Carregant...
x