Catalonia Talent

Catalonia Talent

20 milions per a la co-capitalitat barcelonina de la cičncia i cultura

8 de novembre de 2021

Articles - Cičncia i Coneixement

El Consell de Ministres ha aprovat avui el Reial Decret que reconeix la capitalitat cultural i científica de Barcelona. El Reial Decret regula la concessió directa d’inversions per un total de 20 milions d’euros a 37 entitats de la ciutat. D’aquesta manera, Barcelona recupera de forma efectiva la condició de co-capitalitat, que havia tingut anys enrere i que es va interrompre fa uns anys amb l’arribada del PP al govern. El febrer del 2020 l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Govern, Pedro Sánchez, van signar un acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Govern espanyol amb el compromís de recuperar el conveni de capitalitat cultural i científica de Barcelona.

El conveni de capitalitat reconeix la condició de Barcelona com a focus principal d’emissió i recepció cultural i científica, juntament amb Madrid. I estableix la necessitat que l’Estat doti les institucions culturals i científiques de més recursos per impulsar els seus objectius i exercir un colideratge actiu amb la resta de les institucions públiques presents en els consorcis i fundacions d’entitats d’especial rellevància cultural i científica.

Els 20 milions d’euros d’inversió estan recollits en el projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022. Del total, el Ministeri de Cultura destinarà 17,5 milions d’euros a finaçar les principals institucions culturals ubicades a Barcelona. Per la seva banda, el Ministeri de Ciència i Innovació ha dissenyat un programa d’ajuts directes per posar en valor la ciència en tant que activitat cultural i promocionar Barcelona, un dels principals focus d’I+D+I de l’Estat, com ciutat referent en ciència i innovació. En concret, es concedeixen inversions per valor de 2,5 milions d’euros a les principals institucions culturals de la ciutat dedicades a la divulgació científica.

Entre les entitats i iniciatives que rebran les inversions destaquen el Festival Grec, amb 1.570.000 euros, la Fundació Picasso, amb 1.500.000 euros, i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, amb 1.100.000 euros.

Contingut relacionat

Carregant...
x