Catalonia Talent

Catalonia Talent

17 clústers catalans viatgen a Boston per buscar aliances i oportunitats estratègiques

24 de maig de 2022

Articles - Economia

17 clústers catalans han viatjat a Boston aquesta setmana amb l’objectiu d’explorar oportunitats estratègiques dins els seus sectors, fomentar la xarxa de networking en l’àmbit internacional i conèixer com treballen els clústers en ecosistemes avançats i innovadors. Aquest viatge està emmarcat dins de la Strategic Cluster Week, una iniciativa organitzada per ACCIÓ a través del programa Catalonia Clústers en col·laboració amb l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Nova York.

 

Els clústers que participen en aquesta iniciativa són alguns dels membres del programa Catalonia Clusters: CataloniaBIO & HealthTech, CENFIM, el Clúster Digital de Catalunya, CEEC, el Clúster Foodservice de Catalunya, el Clúster de Salut Mental de Catalunya, el Catalan Water Partnership, FEMAC, INDESCAT, CICAT, el KID’S Cluster, Modacc, el Packaging Cluster, el Leather Cluster Barcelona, In-move, el Clúster Audiovisual de Catalunya i INNOVI.
En el marc de la missió, els clústers coneixeran de primera mà el Campus del Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de Harvard, l’àrea de tecnologia de l’Ajuntament de Boston i l’acceleradora d’empreses més important de la ciutat, MassChallenge. A més, els clústers mantindran més de 50 reunions individuals amb empreses i organitzacions tecnològiques referents de la regió.
Durant el viatge, els participants també rebran formació especialitzada de la mà de professionals internacionals com el professor de la Harvard Business School Christian Ketels o el doctorat en intel·ligència artificial pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), Luis Perez-Breva.
Els representants dels clústers catalans també rebran formació i assistiran a conferències d’empresaris dedicats a altres sectors. Eric Paley, un dels socis de Founder Collective, explicarà el funcionament del capital risc en aquesta regió nord-americana. A més, el CEO d’InnoLead i columnista del The Boston Globe, Scott Kirsner, farà una descripció de l’ADN innovador de Boston.
En edicions anteriors aquesta iniciativa ha acompanyat els clústers catalans per explorar aliances en països com Singapur, Corea del Sud, Quebec o Israel, a més d’altres zones dels Estats Units com Nova York o Silicon Valley. Aquesta és també la segona vegada que l’Strategic Cluster Week se celebra a la capital de l’estat de Massachusetts, després de la realitzada l’any 2012.
Els clústers a Catalunya

Amb 30 anys d’experiència, Catalunya és un dels territoris pioners a Europa en l’impuls a la política de clústers. A través del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ es promou l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per impulsar la seva competitivitat, compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. Actualment, els 25 clústers catalans del programa agrupen més de 2.300 empreses i agents associats amb una facturació total de més de 69.000 milions d’euros.

 

Contingut relacionat

Carregant...
x