Catalonia Talent

Catalonia Talent

13 cellers catalans presenten per primer cop els seus vins i caves a Suïssa

5 de juliol de 2022

Articles - Gastronomia i alimentació

13 cellers catalans, representants de nou denominacions d'origen diferents, han presentat alguns dels seus vins i caves a una cinquantena d'importadors, distribuïdors, sommeliers i representants de diversos punts de venda suïssos en una jornada de tast celebrada a Zuric aquest dilluns. L’acte, que s’emmarca en el programa Catalan Wines, tenia l’objectiu de donar a conèixer els productes catalans i fomentar els acords comercials. L’esdeveniment, organitzat per l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Alemanya, ha comptat també amb un seminari previ, a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann, que ha presentat als assistents les principals varietats i especificitats que caracteritzen els vins i caves catalans.

Els cellers que han participat en aquesta jornada són: Aymar (Castell de Pujades), Bodegues Sumarroca, Covides, Alella Vinícola, Casa Mariol, Cellers Alsina&Sardà, Viña Torreblanca, Alta Alella, Domenio Wines, Molí Parellada, Celler Grau i Grau, Costers del Sió i el Celler Pasanau.

El representant de l'empresa importadora D-Cata, Sebastián Garcia, ha destacat "l'alta qualitat dels vins i caves catalans, que els ofereixen molt bones oportunitats en el mercat suís". Al seu torn, des de l'importadora Buonvini, Nicola Mattana ha apuntat que la jornada és "una molt bona oportunitat per tenir agrupades tantes bodegues petites i mitjanes d'un sol territori que no és gaire conegut a Suïssa. És important per donar a conèixer Catalunya com a país vitivinícola amb una àmplia varietat de vins de qualitat".

Suïssa es troba entre els 10 països que més importen vins i caves catalans, amb més de 150 empreses catalanes que ja hi exporten de manera regular. Pels cellers catalans es tracta d’un mercat atractiu pel seu alt poder adquisitiu i la predisposició a adquirir productes de qualitat.

De fet, les exportacions catalanes de vins i caves al mercat suís van registrar 22,5 milions d’euros l’any 2021, un 11% més que l’any anterior. Una tendència positiva que s’ha consolidat en el primer trimestre del 2022, on les vendes de vins i caves catalans a Suïssa han crescut un 28% respecte el mateix període de l’any anterior.

Contingut relacionat

Carregant...
x