Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Solidaritat - Cohesió Social

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Banc dels Aliments
Banc dels Aliments

Fruit de la solidaritat ciutadana i de l’esforç de milers de voluntaris subministra tones de menjar a famílies en el llindar de la pobresa. S’hi sumen els menjadors socials de la monja Lucía Caram, la parròquia de Santa Anna o la Comunitat de sant’Egidio.

Càritas
Càritas

Organisme dependent de l’Església catòlica que lluita contra les desigualtats mitjançant l’acolliment, assistència i acompanyament de les persones vulnerables i excloses com ara famílies sense recursos, aturats, sense sostre, immigrants i refugiats.

Escoltisme
Escoltisme

Constituït per diversos moviments des de la creació dels Minyons de Muntanya, l’any 1927 sota l’impuls de Josep Maria Batista i Roca, i inspirats pels Boy Scouts de Baden-Powell, representa una escola de valors que apropa la joventut a la natura i a estimar el país. Com a norma cívica, han de fer una bona obra diària.

Francesc Candel
Francesc Candel
Casas Altas, 1925 – Barcelona, 2007

Escriptor de temàtica social, va reflectir en libres com Els altres catalans i Donde la ciudad cambia de nombre l’encaix social de la immigració espanyola de la postguerra a Catalunya. És un exemple d’integració que dona nom a diversos premis que fomenten les bones pràctiques en l’acollida dels nouvinguts.

Jaume Mateu - Tortell Poltrona
Jaume Mateu - Tortell Poltrona
Barcelona, 1955

Pallasso fundador del Circ Cric, és l’impulsor de Pallassos sense Fronteres, una ONG que duu el somriure a nens dels Balcans, el Sàhara i Llatinoamèrica que viuen en camps de refugiats que fugen de l’horror de la guerra, genocidis o la misèria.

La Marató de TV3
La Marató de TV3

És una gala solidària o telemarató realitzada anualmen tper TV3 des de l’any 1992 el diumenge abans de Nadal. Mobilitza centenars de voluntaris i moltes activitats arreu del territori s’hi sumen per recollir fons. Destina els recursos obtinguts a finançar la recerca per combatre malalties rares o amb forta incidència a la societat.

Proactiva Open Arms
Proactiva Open Arms

Aquesta fundació es dedica a la vigilància i salvament de les embarcacions de persones que, fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa, necessiten auxili al mar Egeu i Mediterrani Central. També denuncia totes les injustícies que ningú explica.

Taula del Tercer Sector
Taula del Tercer Sector

Constituïda per tres mil fundacions, associacions, cooperatives d’iniciativa social i empreses d’inserció, treballaen favor dels col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió social i per corregir les desigualtats i la pobresa.

Carregant...
x