Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Religió

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Abad Escarré
Abad Escarré
L’Arboç, 1908 – Barcelona, 1968

Monjo i abat de Montserrat, la seva defensa del catalanisme polític i de la llengua catalana des del Monestir de Montserrat el van dur a ser expulsat pel règim i es convertí en símbol de la lluita contra el franquisme.

Abad Oliba
Abad Oliba
Besalú, 971 – Sant Miquel de Cuixà, 1046

Fou una de les personalitats més rellevants del seu temps. Comte de Berga i de Ripoll, fundà el Monestir de Montserrat, intervingué en la Pau i Treva el 1020-1030 com a mediador i inicià la catedral de Vic.

Josep Torras i Bages
Josep Torras i Bages
Les Cabanyes, 1846 – Vic, 1916

Sacerdot i escriptor, el bisbe Torras i Bages exercí una intensa tasca pastoral i política. Fou president de les Bases de Manresa, consiliari de la Unió Catalanista. La seva filosofia es recull a “La tradició catalana”.

Lluís Maria Xirinachs
Lluís Maria Xirinachs
Barcelona, 1932 – Ogassa, 2007

Capellà, escriptor, senador, i teòric del pacifisme, fou impulso rde l’Assemblea de Catalunya, un dels membres de la Caputxinada i impulsor de les manifestacions pacifiques per l’amnistia política.

Pere Casaldàliga
Pere Casaldàliga
Balsareny, 1928

El bisbe de Sao Felix do Araguaia, es també escriptor i poeta i una de les cares més conegudes de la teoria de l’alliberament dins l’Església catòlica, des de la qual se’l considera un defensor dels drets dels pobles oprimits i dels pobres.

Rosa Deulofeu i González
Rosa Deulofeu i González
Barcelona, 1959 - Barcelona, 2004

Divulgadora del missatge cristià entre els joves. Es dedicà a la formació de monitors i directors del lleure i participà diverses entitats. Participà en el Moviment de Centres d'Esplai Cristians i la Fundació Pere Tarrés. Fou delegada de joventut de l’arquebisbat de Barcelona.

Vicent Ferrer
Vicent Ferrer
Barcelona, 1920 – Anantapur, 2009

Missioner, primer jesuïta i després laic, a l'Índia. És considerat una de les persones més actives en l'ajuda, solidaritat i cooperació amb els desafavorits del tercer món, i ha estat nominat dues vegades al Premi Nobel de la Pau.

Vidal i Barraquer
Vidal i Barraquer
Cambrils, 1868 – Friburg, 1943

Cardenal i Arquebisbe de Tarragona, durant la dictadura de Primo de Rivera aconseguí que el català seguís com a llengua vehicular a l’Església. Es negà a donar suport a Franco el 1937 i per això va continuar a l’exili.

Carregant...
x