Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Música Moderna

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Gato Pérez
Gato Pérez
Buenos Aires, 1951 - Caldes de Montbui, 1990

Músic català d’origen argentí, fou un dels pares de la rumba moderna catalana. Molt vinculat a la Sala Zeleste, s’inventà el mot de rock laietà per la fusió musical que donà alguns dels títols més destacats de la música moderna a Catalunya.

Gloria Lasso
Gloria Lasso
Vilafranca del Penedès, 1922 – Cuernavaca, 2005

Una de les cantants catalanes més reconegudes internacionalment, sobretot a França on s’establí els anys 50 i on interpretà grans èxits. Posteriorment a Mèxic, es donà a conèixer amb la cançó “Luna de Miel”.

Joan Manuel Serrat
Joan Manuel Serrat
Barcelona, 1943

És un dels cantautors catalans més reconeguts al món gràcies a la seva combinació de peces en català i castellà. Ha conreat des de la copla andalusa al bolero, així com el cançoner popular llatinoamericà i les adaptacions de grans poetes hispànics.

Lluís Llach
Lluís Llach
Girona, 1948

Membre dels Setze Jutges, Llach va esdevenir símbol de la resistència al franquisme amb les seves melodies, essent un referent de la Nova Cançó. S’exilià a París. “L’Estaca” esdevingué una de les cançons més reconegudes contra la dictadura de Franco.

Manel
Manel

Un dels grups actuals de música en català amb més projecció, les seves cançons barregen el pop amb música folklórica, amb influències que van des de Pau Riba a Antònia Font. Van llançar el seu primer disc al mercat l'any 2008.

Maria del Mar Bonet i Verdeguer
Maria del Mar Bonet i Verdeguer
Palma, Mallorca, 1947

Cantant mallorquina especialitzada en música tradicional, tant mallorquina com d'arreu del Mediterrani. És també pintora i ha editat el llibre de poesia Secreta veu amb pintures pròpies.

Mònica Naranjo
Mònica Naranjo
Figueres, 1974

Una de les cantants més internacionals de l’actualitat, Mónica Naranjo ha venut més de 9 milions de discos, sobretot a l’estat espanyol, a Mèxic i arreu d’Amèrica. Ha fet incursions en àmbits com l’òpera rock i la televisió.

Núria Feliu i Tete Montoliu
Núria Feliu i Tete Montoliu

Núria Feliu és l’única cantant catalana que ha aconseguit enregistrar amb la prestigiosa Blue Note. La seva trajectòria en el jazz va reeixir al costat de Tete Montoliu, compositor i pianista català influenciat per Duke Ellington i John Coltrane, i que esdevingué el músic català més reconegut en aquest gènere.

Xavier Cugat
Xavier Cugat
Girona, 1900 - Barcelona, 1990

Músic i dibuixant, artista polifacètic i principal difusor de la música llatina als Estats Units. Cugat va fer més de cinquanta pel·lícules, desenes de discos i nombroses actuacions a la televisió i a la ràdio nord-americana i es convertí en el pioner de la introducció de la música al cinema.

Carregant...
x