Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Motor

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Bultaco
Bultaco

Empresa catalana fabricant de motocicletes des de 1958 fins a 1983. La seva raó social era Bultaco Compañía Española de Motores S.A., i tenia la fàbrica a Sant Adrià de Besòs, al Barcelonès. El maig de 2014 s'anuncià el retorn de la marca, que es dedicarà a la fabricació de motocicletes elèctriques en una nova fàbrica a Montmeló amb professionals provinents de Derbi.

Derbi
Derbi

Marca de motocicletes, escúters i quads produïts per Nacional Motor S.A.U., amb fàbrica a Martorelles, Vallès Oriental, entre 1950 i 2013. D'ençà de 2001, l'empresa fou la filial catalana de Piaggio & Co. SpA., fins que aquest grup anuncià el març del 2011 que traslladaria la producció de motocicletes a Itàlia.

Elizalde
Elizalde

Marca d'automòbils i motors d'aviació, fabricats per l'empresari Arturo Elizalde Rouvier i els seus descendents entre 1914 i 1951. La firma tenia la planta de producció al Passeig de Sant Joan de Barcelona i destacà pels seus automòbils de luxe i esportius, així com pels motors d'avions.

Hispano-Suiza
Hispano-Suiza

Destacà en la producció d'automòbils de luxe i competició, així com motors d'aviació, durant el període anterior a la Segona Guerra Mundial. Fundada a Barcelona el 1904, les seves instal·lacions de La Sagrera es destinaren a la fabricació dels camions Pegaso.

La Montesa Impala
La Montesa Impala

Fou un model de motocicleta de turisme fabricat per Montesa en dues etapes: la primera, de 1962 a 1971 i la segona, amb el nom d'Impala 2, de 1982 a 1989. Durant la seva època daurada, la dècada de 1960, la Impala representà un dels majors èxits comercials de Montesa, arribant a gaudir d'una forta implantació.

Pegaso
Pegaso

El gener de 1946, l'enginyer català Vilfred Ricart fundà el Centro de Estudios Técnicos de Automoción (CETA). Ricart hi incorporà un equip d'enginyers i tècnics que havien col·laborat amb ell a Alfa Romeo i va rebre l'encàrrec de desenvolupar un camió dièsel de 7/8 tones.

Seat
Seat

És un fabricant d'automòbils amb seu a Catalunya, fundat el 9 de maig de 1949. Actualment és una companyia subsidiària del grup alemany Volkswagen, al costat d'Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini i Škoda. SEAT es posiciona al mercat i en el Grup Volkswagen. Les oficines centrals de SEAT S.A. són al complex industrial de SEAT a Martorell. Actualment, tres quartes parts de la producció anual s'exporten a més de setanta països de tot el món.

Carregant...
x