Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Moda

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Antonio Miró
Antonio Miró
Sabadell, 1947

També conegut com a Toni Miró és fill de sastre, i va obrir la seva primera botiga, “Groc”, a Barcelona quan tenia vint anys, amb un interiorisme a càrrec de Xavier Regàs. L'any 1986 va crear la seva pròpia marca “Antonio Miró”.

Josep Abril
Josep Abril
Barcelona, 1962

Dissenyador de moda. Estudià belles arts i va crear la seva pròpia marca el 1996, dedicada a l’home, amb la qual des de llavors ha desfilat arreu. Va ser director creatiu d’Armand Basi One. Ha dissenyat uniformes de nombrose sprimeres marques, i vestuari per a espectacles d’òpera, teatre i dansa arreu del món.

Koike Escayola
Koike Escayola

Koike Barcelona va néixer a finals de la dècada de 1990 a la ciutat de Barcelona, després de quatre generacions en el món de la moda i la confecció. El dissenyador Jose Escayola, el seu responsable, distribueix la seva línia de camises en més de 50 punts de venda arreu de l’Estat.

Lluís Masriera i Rosés
Lluís Masriera i Rosés
Barcelona, 1872-1958

Orfebre, pintor, escenògraf, comediògraf i director teatral. Un dels artistes joiers més destacats de l'Art Nouveau internacional amb grans contribucions al camp de la joieria i l'orfebreria utilitzant la tècnica del plique-à-jour. Destaca la creació dels esmalts Barcelona, d'extrema fragilitat i bellesa.

Rosa Esteva - Cortana
Rosa Esteva - Cortana

Tot i néixer a Mallorca es traslladà de jove a Barcelona, on estudià Belles Arts i moda. El 2001 va crear la marca d’alta costura Cortana, i poc després va obrir botigues a Palma, Barcelona i Madrid.

Sita Murt i Francès
Sita Murt i Francès
Igualada, 1946-2014

Dissenyadora i empresària. Sita Murt fabrica més de 200.000 peces l’any i disposa d’uns 2000 punts de venta a l’Estat i arreu del món. Va ser dona pionera en la gestió de marques de moda a Catalunya.

Totón Comella
Totón Comella
Arenys de Mar, 1962

Dissenyadora de família provinent del sector tèxtil. El 1984 s’inicià amb una col·lecció de bany amb lycra i cotó, amb tan èxit que va fundar TCN. El 2001 inaugurà la primera botiga a Barcelona. És habitual del 080 i de la MBFW.

Carregant...
x