Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Medicina

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Bonaventura Clotet
Bonaventura Clotet
Barcelona, 1953

Va ser cap de la unitat de VIH de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona entre 1987 i 2015, i des de llavors és cap de servei de Malalties Infeccioses del mateix hospital. És director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa des del 1995 i president de la Fundació Lluita contra la Sida des del 1992.

Família Barraquer
Família Barraquer

Ignasi Barraquer (1884-1965) fou la segona generació d’una família pionera en l’oftalmologia i considerat un dels més rellevants científics del món en la seva especialitat. L’any 1962 va crear el Banc d’Ulls per al Tractament de la ceguesa, que ara és el més antic de l’Europa continental. Els seus fills i néts en són continuadors.

Josep Baselga
Josep Baselga
Barcelona, 1959

Doctor en Medicina i Cirurgia, catedràtic de medicina de la UAB i president del Comitè Científic del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia. Des de 2013, és Director Mèdic del Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC), Nova York. És també ex-president de l’American Association for Cancer Research (AACR).

Josep Trueta i Raspall
Josep Trueta i Raspall
Barcelona, 1897 - 1977

Metge i cirurgià catedràtic d'Ortopèdia a la Universitat d'Oxford i membre del Consell Nacional Català. El seu mètode de tractament va permetre eliminar la gangrena i millorar les cures als ferits de guerra i amputats, fet que li valgué la candidatura al Nobel.

Lina Badimon Maestro
Lina Badimon Maestro
Barcelona, 1953

Fisiòloga cardiovascular. Catedràtica, professora del CSIC, i cap del Departament de Patologia Molecular i Terapèutica de l’IDIBAPS. Directora de l’ICCC, professora associada adjunta de Icahn School of Medicine at Mount Sinai i presidenta de la Sociedad Española para la Arterosclerosis.

Santiago Dexeus / Anna Veiga
Santiago Dexeus / Anna Veiga

L’equip dels ginecòlegs Santiago Dexeus i Anna Veiga va ser pioner a nivell internacional en la reproducció assistida. Des de l'Institut Dexeus es va defensar el dret de la dona a l'ús de la píndola anticonceptiva i de la fecundació invitro. El 1984 dirigiren l'equip que va aconseguir el naixement del primer nadó proveta el 1985.

Valentí Fuster
Valentí Fuster
Barcelona, 1943

Un dels cardiòlegs més importants del món. La seva tasca investigadora comprèn treballs sobre l'arteriosclerosi i el mecanisme molecular al voltant de les malalties coronàries: l'infart, l'infart de miocardi i l'angina de pit, així com la millora del tractament d'aquestes malalties.

Carregant...
x