Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Medi Ambient

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Anna Cabré
Anna Cabré
Barcelona, 1943

Catedràtica de Geografia Humana de la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha dirigit e lCentre d’Estudis Demogràfics. És autora de nombrosos treballs sobre demografia. Investiga la dinàmica històrica de la població a Catalunya i a Espanya, la nupcialitat, la constitució familiari les migracions, i desenvolupa línies de prospectiva demogràfica i territorial.

Isabel Pont
Isabel Pont
Barcelona, 1961

Doctora en Dret i professora, especialitzada en Dret del medi ambient, ha dirigit projectes europeus de recerca sobre avaluació de l’impacte ambiental. Assessora múltiples institucions, amb una incidència especial en el seguiment del rol de les administracions públiques en l’elaboració i aplicació de normatives mediambientals.

Jaume Terrades Serra
Jaume Terrades Serra
Barcelona, 1943

Catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzat en l’estudi de l’ecosistema urbà i els efectes ecològics del canvi global, va impulsar el primer equip de recerca sobre ecosistemes terrestres. Ha estat director del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Introductor dels Itineraris de la Natura.

Martí Boada
Martí Boada
Sant Celoni, 1949

Doctor en Ciències ambientals, geògraf i naturalista. Destacat educador ambiental, ha publicat treballs sobre biodiversitat i sobre el canvi ambiental global. Com a explorador científic va fer una expedició a l’Amazones. Assessor científic de la UNESCO.

Puri Canals
Puri Canals
Tarragona, 1962

Doctora en Biologia i professora de Fisiologia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. És consultora internacional sobre el medi marí i costaner. Ha estat presidenta de Depana i actualment presideix la Xarxa de Gestors de les Àrees Marines de la Mediterrània (MedPAN). Dirigeix o participa en múltiples projectes internacionals de conservació de la natura.

Ramón Folch
Ramón Folch
Barcelona, 1946

Doctor en Biologia i botànic. Com a divulgador científic i antropològic, va dirigir la Història Natural dels Països Catalans, de 16 volums, i de la Biosfera. Ha estat el màxim responsable dels serveis mediambientals de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat, llocs des d’on va treballar per compatibilitzar educació, ecologia i desenvolupament.

Ramón Margalef
Ramón Margalef
Barcelona, 1919 – 2004

Biòleg i primer catedràtic d’Ecologia a una universitat espanyola. Investigador amb una producció científica ingent sobre oceanografia, limnologia i ecologia, se’l considera una autoritat mundial com ecòleg de la biosfera. Fruit de la seva tasca investigadora amb el microscopi, duen el seu nom un gènere i disset espècies.

Teresa Franquesa
Teresa Franquesa
Manresa, 1956

Doctora en Ciències biològiques i màster en Psicologia social. Considerada un referent en educació ambiental i en sostenibilitat, ha estat la impulsora d’iniciatives com Voluntaris del Parc de Collserola, el projecte Habitat i l’Agenda 21 Escolar de Barcelona.

Xavier Querol
Xavier Querol
Morella, 1963

Geòleg, és professor investigador de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC. Estudiós sobre l’impacte de la qualitat de l’aire, és un expert en la investigació atmosfèrica i sobre els efectes de la contaminació en la salut.

Carregant...
x