Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Literatura

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Albert Sànchez Piñol
Albert Sànchez Piñol
Barcelona, 1965

És un antropòleg, africanista i escriptor, un dels noms més actuals i internacionals de la novel·la catalana, amb obres tan conegudes com Pandora al Congo, La pell freda, o Victus.

Jacint Verdaguer: Mossèn Cinto
Jacint Verdaguer: Mossèn Cinto
Folgueroles, 1845 - Barcelona, 1902

Poeta, escriptor i sacerdot, les obres cabdals són L’Atlàntida i Canigó. Emmarcat en la Renaixença, Verdaguer és una de les figures fonamentals de la literatura catalana del romanticisme i fundacional de la literatura contemporània.

Jaume Cabré
Jaume Cabré
Barcelona, 1947

El filòleg, escriptor i guionista Jaume Cabré és una de les veus més reconegudes de la llengua catalana. Ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Creu de Sant Jordi.

Mària Aurèlia Capmany i Farnés
Mària Aurèlia Capmany i Farnés
Barcelona, 1918 - 1991

Novel·lista, dramaturga i assagista barcelonina. Va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la del 1968 amb l'obra Un lloc entre els morts i el Premi Joanot Martorell del 1948 amb El cel no és transparent. Fou presidenta del PEN català entre 1979 i 1983. Destacà també com a activista cultural, feminista i antifranquista.

Mercè Rodoreda
Mercè Rodoreda
Barcelona, 1908 - Girona, 1983

Està considerada com l'escriptora contemporània en llengua catalana més influent. Així ho testimonien les referències d'altres autors a la seva obra i la seva repercussió internacional, amb traduccions a una trentena d’idiomes.

Pere Gimferrer
Pere Gimferrer
Barcelona, 1945

Poeta i assagista català tant en llengua catalana com espanyola, membre de la Real Academia Española de la Lengua. El seu nom apareix sovint a les travesses dels premis Nobel.

Quim Monzó
Quim Monzó
Barcelona, 1952

Una de les figures més eclèctiques de la literatura en català, d’estil planer i sovint irreverent, s’ha especialitzat en el conte i en la novel·la curta. També és autor d’innombrables articles i ha estat traduït a més de 20 idiomes. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2018.

Tirant Lo Blanc
Tirant Lo Blanc

Considerada una de les obres de cavalleries més importants del sud d’Europa, és obra de Joanot Martorell. Escrita entre 1460 i el 1464 fou finalitzada per Martí Joan de Galba. Està considerada com una de les obres fonamentals de la literatura medieval en català.

Carregant...
x