Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Invents

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Ecocarcris - Cristina Casadevall
Ecocarcris - Cristina Casadevall

L'ecocarcris és un material ecològic compost a base de closques de fruits secs trinxades i barrejades amb resines per a l'aplicació en la construcció d'objectes diversos. Fou inventat el 2003 per la jove barcelonina Cristina Casadevall en un treball de batxillerat del seu instituta Horta-Guinardó.

Gabriel Lluelles
Gabriel Lluelles
Barcelona, 1923 - 2012

Dissenyador industrial. Cursà estudis de projectista industrial mecànic i pèrit industrial mecànico-elèctric a l'Escola Industrial. Entre el 1947 i el 1962 treballà a Industrias Pímer S.A. com a delineant, cap del Servei Tècnic i després com a director tècnic. Allí inventà el popular Minipimer.

Jaume Ferran i Innocent Paulí
Jaume Ferran i Innocent Paulí
Tortosa

Van descobrir, a finals del segle XIX, un nou mètode per a realitzar les emulsions fotogràfiques d’una forma més ràpida i a menor cost. Això va servir a la marca Kodak per a fabricar nous suports fotogràfics, econòmics i de qualitat, la qual cosa va suposar un èxit internacional per a la marca.

Joan Gunfaus
Joan Gunfaus
Barcelona, 1955 - 2000

En el camí per aconseguir un model eficient de neteja, el ferreter de Terrassa Joan Gunfaus, va idear a finals dels anys 1950 un pal de fregar i un escorredor en forma d’embut, que va popularitzar amb el nom de “Mery”. Els primers anuncis els feia l’actriu “Mari Sampere” fet que va ajudar a popularitzar el nom d’aquesta fregona.

Narcís Monturiol
Narcís Monturiol
Figueres, 1819 - Sant Martí de Provençals, 1885

Enginyer, intel·lectual, impressor, editor, pintor i polític, cèlebre per la invenció de l’Ictíneo, primer submarí tripulat i impulsat per una forma primerenca de propulsió.

Tramontana - Josep Rubau
Tramontana - Josep Rubau

Vehicle creat per l’inventor Josep Rubau a l'empresa Advanced Design Tramontana a Palau de Santa Eulàlia (l’Empordà), on hi ha el centre tècnic i de manufacturació. Es tracta del cotxe més luxós i exclusiu de l'Estat espanyol. La primera versió del vehicle fou presentada, com a prototip, l'any 2005 a Ginebra.

Carregant...
x