Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Humor

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Andreu Buenafuente
Andreu Buenafuente
Reus, 1965

Humorista, presentador, periodista, locutor i productor de TV. Utilitza l’humor intel·ligent amb el que ha aconseguit 3 premis Ondas. Fundador de la productora “El Terrat” d’on han sortit programes com “Malalts de tele” o “Plats Bruts”.

Charlie Rivel
Charlie Rivel
Cubelles, 1896 - 1983

Pallasso. Per fer riure la gent, només necessitava una guitarra i una cadira, va emocionar els espectadors amb un personatge amable i tendre que udolava a la Lluna. Al 1983 rep la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Eugenio Jofra
Eugenio Jofra
Barcelona, 1941 - 2001

Humorista singular conegut per la frase “¿saben aquel que diu...?”, el cigarret, el got de whisky i les ulleres de pasta, explicava històries divertides i originals. A les dècades de 1980-1990, va gravar els seus millors monòlegs que es podien trobar en cassets i vinil.

Joan Capri
Joan Capri
Barcelona, 1917 - 2000

Humorista. Conegut com el català emprenyat, un home poruc i garrepa que va fer riure a moltes generacions utilitzant la ironia. Va protagonitzar pel·lícules i series de TV. Sempre serà recordat per personatges com el Dr. Caparrós.

La Trinca
La Trinca
Canet de Mar, 1969 - 1989

Grup de música i entreteniment format per Josep M. Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pascual. Fusionen música i humor utilitzant la ironia per fer cançons crítiques sobre l'actualitat del moment. Van ensenyar-nos que l’home ve de la patata. També van triomfar a la televisió.

Pepa Plana
Pepa Plana
Valls, 1965

Pallassa, humorista i actriu. Ha estat directora del Festival de Pallasses d'Andorra i un referent internacional com a clown femenina. És fundadora del grup Preterit Perfecte.

Rosa María Sardà
Rosa María Sardà
Barcelona, 1941

Actriu polifacètica, ha fet teatre, cinema i televisió, interpretant papers còmics i drama amb gran solvència. Un dels papers que més es recorden són les il·lustres escenes del sofà amb l’Honorato a "Ahí te quiero ver". Al 2016, va rebre el Gaudí d’honor a la seva trajectòria.

Tricicle
Tricicle

Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir, humoristes que parlen sense dir res. Porten quasi 40 anys sobre els escenaris de tot el món, amb SLASTIC es van consolidar a Europa i mundialment, a la clausura dels Jocs de Bcn’92. Hits (2016) és el seu últim espectacle.

Carregant...
x