Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.
És una cuinera catalana propietària del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Restaurant Sant Pau a Tòquio (Japó). És una de les cuineres més innovadores i s'ha convertit en la primera xef d’acumular 7 estrelles Michelin.
Ferran i Albert Adrià són dos dels cuiners amb més premis i reconeixements del món. En especial, Ferran Adrià com a xef d’El Bulli ha estat considerat el millor cuiner del món. Creador de noves tècniques culinàries, com la deconstrucció, les escumes amb sifó i l'esferificació, se’l considera el millor del món en cuina creativa.
El Celler de Can Roca és un restaurant gironí. Té tres estrelles de la Guia Michelin i des del 2009 està entre els millors restaurants del món, ocupant la primera posició en algunes temporades. Els germans Joan, Josep i Jordi Rocasón els gerents del restaurant, on desenvolupen un estil de cuina tecno-emocional.
És un receptari medieval d'autor anònim redactat en català cap al 1324. És un dels manuscrits més antics d'Europa en una llengua diferent del llatí, i el primer receptari conegut de cuina catalana, a més de ser un dels receptaris europeus més antics i més influent. Conté més de dues-centes receptes.
Xef especialitzada en pastisseria i impulsora de l’Escola de Cuina Mey Hofmann, un referent en la cuina barcelonina dels darrers trenta anys. També regentava diversos negocis de restauració a Barcelona i va publicar diversos llibres.
El mestre Robert és l'autor del receptari català medieval Llibre del Coch que es va usar a la baixa edat mitjana i al Renaixement a la Corona d'Aragó. També la traducció castellana de 1525 va tenir molt d’èxit a Castella. El mestre Robert va escriure el llibre abans de 1491 ja que no coneix les modificacions de menjars prohibits que va fer l'Església aquell any, ni fa cap menció a cap aliment o contacte amb Amèrica.
Fou un cuiner català, propietari del restaurant El Racó de Can Fabes, que va se rconsiderat a principis del segle XXI el millor restaurant d’Espanya. Divulgador gastronòmic, fou escollit vicepresident de Relais & Chateaux i va defensar la cuina tradicional davant les noves tendències de cuina creativa.