Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Gastronomia

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Carme Ruscalleda i Serra
Carme Ruscalleda i Serra
Sant Pol de Mar, 1952

És una cuinera catalana propietària del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i del Restaurant Sant Pau a Tòquio (Japó). És una de les cuineres més innovadores i s'ha convertit en la primera xef d’acumular 7 estrelles Michelin.

Germans Adrià
Germans Adrià
L'Hospitalet de Llobregat

Ferran i Albert Adrià són dos dels cuiners amb més premis i reconeixements del món. En especial, Ferran Adrià com a xef d’El Bulli ha estat considerat el millor cuiner del món. Creador de noves tècniques culinàries, com la deconstrucció, les escumes amb sifó i l'esferificació, se’l considera el millor del món en cuina creativa.

Germans Roca
Germans Roca

El Celler de Can Roca és un restaurant gironí. Té tres estrelles de la Guia Michelin i des del 2009 està entre els millors restaurants del món, ocupant la primera posició en algunes temporades. Els germans Joan, Josep i Jordi Rocasón els gerents del restaurant, on desenvolupen un estil de cuina tecno-emocional.

Llibre de Sant Soví
Llibre de Sant Soví

És un receptari medieval d'autor anònim redactat en català cap al 1324. És un dels manuscrits més antics d'Europa en una llengua diferent del llatí, i el primer receptari conegut de cuina catalana, a més de ser un dels receptaris europeus més antics i més influent. Conté més de dues-centes receptes.

Mey Hofmann
Mey Hofmann
Barcelona, 1947 - 2016

Xef especialitzada en pastisseria i impulsora de l’Escola de Cuina Mey Hofmann, un referent en la cuina barcelonina dels darrers trenta anys. També regentava diversos negocis de restauració a Barcelona i va publicar diversos llibres.

Robert de Noia
Robert de Noia

El mestre Robert és l'autor del receptari català medieval Llibre del Coch que es va usar a la baixa edat mitjana i al Renaixement a la Corona d'Aragó. També la traducció castellana de 1525 va tenir molt d’èxit a Castella. El mestre Robert va escriure el llibre abans de 1491 ja que no coneix les modificacions de menjars prohibits que va fer l'Església aquell any, ni fa cap menció a cap aliment o contacte amb Amèrica.

Santi Santamaria i Puig
Santi Santamaria i Puig
Sant Celona, 1957 - Singapur, 2011

Fou un cuiner català, propietari del restaurant El Racó de Can Fabes, que va se rconsiderat a principis del segle XXI el millor restaurant d’Espanya. Divulgador gastronòmic, fou escollit vicepresident de Relais & Chateaux i va defensar la cuina tradicional davant les noves tendències de cuina creativa.

Carregant...
x