Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Edició

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Carlos Barral
Carlos Barral
Barcelona, 1928 - 1989

Poeta i editor de l'empresa familiar Seix Barral, va tenir un paper rellevant en la generació intel·lectual de la dècada del 1950 amb gran ressò social. També va ser senador i eurodiputat.

Carmen Balcells
Carmen Balcells
Santa Fe de Segarra, 1930 - Barcelona, 2015

Agent literària. Representant de sis premis Nobel de Literatura i d'infinitat d'autors llatinoamericans i espanyols, va professionalitzar i renovar la figura de l'agent literari.

Esther Tusquets
Esther Tusquets
Barcelona, 1936 - 2012

Escriptora i editora. Va dirigir durant 40 anys l’editorial Lumen, segell literari de gran prestigi. Com a escriptora va conrear diferents gèneres, des de la novel·la a l'autobiografia, el relat breu o l'assaig.

Jaume Vallcorba
Jaume Vallcorba
Tarragona, 1949 - Barcelona, 2014

Editor i professor universitari. Des de l'edició independent, amb Quaderns Crema va descobrir i publicar autors catalans novells. També va editar acurades traduccions de narradors europeus i nord-americans.

Jorge Herralde
Jorge Herralde
Barcelona, 1936 – 2018

Editor i fundador d'Anagrama, ha introduït en el mercat literari autors europeus i nord-americans. Ha rebut els premis més prestigiosos del sector.

Josep Maria Castellet
Josep Maria Castellet
Barcelona, 1926-2014

Escriptor, crític i editor. Alma mater del segell Edicions 62 durant quatre dècades, va presidir l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Institut de les Lletres Catalanes.

Josep Vergès
Josep Vergès
Palafrugell, 1910- Barcelona 2001

Principal editor català durant el franquisme va aconseguir fer de la revista Destino un espai de llibertat. L'editorial del mateix nom va publicar les obres completes de Josep Pla.

José Manuel Lara Hernández
José Manuel Lara Hernández
El Pedroso (Sevilla), 1914 - Barcelona, 2003

Editor. L'Editorial Planeta que va comprar l'any 1949 és un gegant editorial líder mundial en llengua castellana. Convoca els premis de novel·la millor dotats en català i encastellà.

Carregant...
x