Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Disseny Gràfic

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Antoni Morillas i Verdura
Antoni Morillas i Verdura
Barcelona, 1932 – Montpeller, 1983

Diseñador gráfico e ilustrador. Autodidacta. Destaca en su obra el interés por el carácter tridimensional de los objetos. Inició su carrera profesional en la editorial Seix Barral. Dirigió teatro y confeccionó decorados para varias películas. En 1961 fue miembro fundador y vicepresidente de la Agrupación de Grafistes del Foment de les Arts Decoratives (ADGFAD). Participó en numerosas exposiciones internacionales de grafismo, entre las cuales destacan Integraphics y Tipomundus.

Enric Satué
Enric Satué
Barcelona, 1938

Dissenyador gràfic. Treballa principalment en el disseny gràfic de revistes i llibres. Premio Nacional de Diseño (1988). Ha publicat diversos llibres relacionats amb el disseny gràfic: “El diseño gráfico: desde los orígenes a nuestros días” i “El diseño gráfico en España: historia de una forma comunicativa nueva”. Dissenyador del logotip de la Universitat Pompeu Fabra i de l'Institut Cervantes.

Joan Pedragosa i Domènech
Joan Pedragosa i Domènech
Badalona, 1930 - Barcelona, 2005

Dissenyador gràfic. A partir de la creació de figures tridimensionals en cartolina, mòbils i altres petites peces escultòriques, es va anar endinsant en el món de l'escultura. Treballà tant a Catalunya com a Suïssa. L'any 1961 fundà, juntament amb altres dissenyadors, l'ADG L'Associació de Grafistes del FAD. L'any 2006 tingué lloc a Badalona l'exposició antològica, Espai Sense límits. El seu fons personal es conserva a la Biblioteca de Catalunya.

Josep Maria Trias i Folch
Josep Maria Trias i Folch
Barcelona, 1948

Dissenyador gràfic. Estudià amb Josep Pla-Narbona i a la Llotja. El 1991 fundà l’estudi Quod. Destaquen: senyalització per al ferrocarril metropolità de Barcelona (1982), Logotip de TV3 (1993) i els logotips oficials dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona del 1992 (1990). Ha obtingut diversos premis de disseny, entre els quals destaca un Laus d’Or (1994). En 1980-82 presidí l’associació estatal de dissenyadors professionals.

Josep Pla-Narbona
Josep Pla-Narbona
Barcelona, 1928

Dissenyador gràfic, pintor, il·lustrador i escultor català. Durant tota la seva vida ha compatibilitzat el treball en el disseny gràfic amb l’art. Primer president de Grafistas Agrupación FAD (ADG-FAD) i president d'Alliance Graphique Internationale (AGI) a Espanya (1964-2009). Des de1972 el seu treball és a la Col·lecció de Gravats del MOMA. Laus d'Honor 2000 de la ADG-FAD, el Premi de Disseny de la AEDP 2001 i el Premio Nacional de Diseño (2004).

Ricard Giralt i Miracle
Ricard Giralt i Miracle
Barcelona, 1911 – 1994

Il·lustrador, dissenyador gràfic i tipògraf català. Dedicat a la creació de cartells, portades i maquetació de llibres, edicions de bibliòfil i disseny tipogràfic, del qual n'estudiava curosament les característiques mirant de configurar alfabets amb caràcter propi. Va rebre molts premis, entre els quals el Premio Nacional de Diseño (1990).

Carregant...
x