Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Consum

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Dolors Sala i Vivé
Dolors Sala i Vivé
Sant Sadurní d'Anoia, 1889 - 1978

Empresària i enòloga. Casada amb Pere Ferrer Bosch conegut com ‘el Freixenet’, funden l'empresa de vins escumosos homònima. Ella dirigirà la part tècnica de l'elaboració del cava mentre el seu marit viatja arreu comercialitzant el producte i posant els fonaments de la marca que avui és la número 9 del Ranking Mundial de la Viticultura de qualitat.

Enric Bernat
Enric Bernat
Barcelona, 1923 - 2003

Va ser fundador de la companyia de piruletes Chupa Chups. El 1958, comprà la patent d'un caramel esfèric amb pal anomenat "Gol", que fabricava "Reñé SA", i aquell mateix any va sortir al mercat el nou caramel "Chups", un petit luxe infantil que permetia consumir el dolç sense embrutar-se els dits.

Llorenç Birba
Llorenç Birba

Galetes Birba és una empresa de Camprodon (Ripollès) que es dedica a l'elaboració artesanal de galetes. La seva trajectòria, iniciada l'any 1910 com a empresa familiar fundada per Llorenç Birba, esdevindria empresa líder en el sector a Catalunya. Durant la dècada del 1980 deixà de ser empresa familiar i es reconvertí en Societat Anònima.

Lluís Carulla i Canals (Avecrem)
Lluís Carulla i Canals (Avecrem)
L'Espluga de Francolí, 1904 - Barcelona, 1990

El 1937 va desenvolupar els cubs de brou concentrat de la marca Gallina Blanca, assolint un èxit gran que va ser la base d'un futur imperi comercial. Lluís Carulla inicià la producció en una fàbrica situada al passeig de Gràcia de Barcelona.

Lluís Matutano
Lluís Matutano

Matutano va ser fundada el 1965 per Luis Matutano Jover, quarta generació d'una família dedicada a comerciar amb creïlla i llavor des de 1873, amb una fàbrica al carrer Casp i una plantilla de 42 empleats i 8 rutes de repartiment. Luis Matutano introduí a Espanya noves varietats de la creïlla, aptes per ser fregides, com la kennebec i la red pontiac.

Manuel Juanola
Manuel Juanola
Palafrugell, 1874 – Barcelona, 1963

Va estudiar farmàcia a Barcelona i va començar a treballar en una farmàcia a Tarragona. L'any 1903 va obrir la seva pròpia farmàcia al carrer Montseny, al barri de Gràcia. Aquí va idear i comercialitzar les pastilles Juanola l'any 1906, que es van registrar com a especialitat farmacèutica l'any 1912.

Salvador Andreu i Grau
Salvador Andreu i Grau
Barcelona, 1841 - 1928

Empresari de la indústria farmacèutica, promotor immobiliari i filantrop català. Doctor en Farmàcia, fundà els Laboratoris del Doctor Andreu. El 1868 creà unes pastilles per a la tos, que es van fer molt populars, tant al mercat espanyol com a ultramar, gràcies a avançades tècniques de publicitat.

Sol Daurella i Comadrán
Sol Daurella i Comadrán
Barcelona, 1966

Empresària, presidenta de Coca-Cola European Partners, empresa que fabrica, embotella i distribueix Coca-Cola a tretze països d'Europa occidental.

Tecla Sala i Miralpeix
Tecla Sala i Miralpeix
Roda de Ter, 1886 – Barcelona, 1973

Empresària tèxtil. El 1913 adquireix uns grans edificis industrials a l'Hospitalet de Llobregat, on va ubicar la fàbrica de filatura de cotó. En morir el seu marit el 1926 va ser ella qui la va dirigir. L'any 1930 hi treballaven 1.200 persones. A la fàbrica hi havia infermeria, economat, servei de dutxes, escola amb biblioteca i s'hi feien classes de brodats.

Carregant...
x