Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Comunicació

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Agustí Calvet ‘Gaziel’
Agustí Calvet ‘Gaziel’
Sant Feliu de Guíxols, 1887- Barcelona, 1964

Periodista i cronista de la Gran Guerra, va dirigir La Vanguardia (1920-1936). Escriptor bilingüe, “Meditacions en el desert” són les memòries pòstumes d’un perseguit pels dos bàndols a la Guerra Civil.

Carles Capdevila
Carles Capdevila
Els Hostalets de Balenyà 1965 - Barcelona, 2017

Periodista i fundador del diari Ara (2010), concebut com un projecte innovador en català amb especial sensibilitat per les noves tecnologies i l’educació, aspecte que va marcar gran part de la seva biografia.

Carles Sentís
Carles Sentís
Barcelona, 1911-2011

Periodista i polític. Cronista de guerra als anys 40, va recórrer mig món i va assistir al procés de Nuremberg. Va ocupar càrrecs de responsabilitat amb la República, el franquisme i va contribuir al retorn de Tarradellas, de qui va ser conseller.

Irene Polo i Roig
Irene Polo i Roig
Barcelona, 1909 - Buenos Aires, 1942

Periodista, publicista i representant teatral. Va ser una de les primeres dones periodistes de la premsa catalana, i redactora dels principals diaris dels anys 30. Va escriure articles sobre la societat i la política d’aquell moment. Es va haver d’exiliar a Buenos Aires on va treballar de traductora i de publicista fins a la seva mort sobtada.

Jaume Roures
Jaume Roures
Barcelona, 1950

Empresari i productor. La seva experiència professional a TV3 el va dur a crear el seu propi grup mediàtic, Mediapro, amb el qual participa a La Sexta, Público i la producció de pel·lícules, entre altres ‘Vicky, Cristina, Barcelona’ del director Woody Allen.

Joaquim Maria Puyal
Joaquim Maria Puyal
Barcelona, 1949

Periodista audiovisual, productor i conductor de programes d’èxit a televisió, la consagració li arriba amb la retransmissió de partits de futbol en català, que ha enriquit d’un llenguatge propi. Té els principals premis de comunicació i és membre de l’IEC.

Josep Maria Espinàs
Josep Maria Espinàs
Barcelona, 1927

Escriptor. Autor d’èxit, lletrista de cançons i cronista de viatges per tota la geografia, conductor d’espais d’entrevista a la televisió, escriu una columna diària d’opinió des de 1976, primer a l’Avui (fins al 1999) i després a El Periódico de Catalunya.

Carregant...
x