Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Arts Plàstiques

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Antoni Tàpies
Antoni Tàpies
Barcelona, 1923-2012

Ha estat un dels creadors més destacats al món durant la segona meitat de segle XX. Després de la seva etapa al grup Dau al Set es convertí en un dels creadors de l'informalisme, tant en pintura com en escultura i gravat.

Els modernistes catalans
Els modernistes catalans

A cavall dels segles XIX i XX, una generació d'artistes varen destacar, convertint-se en els creadors d'un nou corrent internacional: e lmodernisme. Nonell, Casas, Cusachs, Mir, Rusiñol, Urgell, Meifrén i bastants més, configuren l'època d'or de la plàstica catalana.

Jaume Plensa
Jaume Plensa
Barcelona, 1955

És un dels artistes catalans actuals de més ressò internacional. Es dedica bàsicament a l'escultura, amb peces repartides per tot el món, tot i que també ha treballat en les arts escèniques, teatre, vestuari i altres disciplines.

Joan Brossa
Joan Brossa
Barcelona, 1919 – 1998

Artista plàstic, dramaturg, poeta, amant del circ i de la màgia, aquest fundador del grup Dau al Set resumeix tota la seva producció artística en poesia visual, independentment de la forma i de l’estil de l’obra. Representant de l’avantguarda, era un creador prolífic i provocador que conjugava l’art i les lletres com a “cares de la mateixa piràmide”.

Joan Miró
Joan Miró
Barcelona, 1893 - Palma de Mallorca, 1983

Fou pintor, ceramista, escultor i gravador, una de les personalitats artístiques més destacades del segle XX. És considerat un dels màxims exponents del surrealisme abstracte internacional, influint en la majoria d'artistes posteriors a ell.

Remedios Varo
Remedios Varo
Anglès, 1908 - Ciutat de Mèxic, 1963

S'exilià a Mèxic de jove, on va realitzar la seva carrera pictòrica, convertint-se en una de les pintores internacionals més reconegudes del surrealisme, al costat de Frida Kahlo. També es va dedicar a l'escriptura i al grafisme.

Roser Bru Llop
Roser Bru Llop
Barcelona, 1923

Pintora i gravadora resident a Xile des del 1939. Adscrita al moviment de la neofiguració i té obra exposada al Museu d'Art Contemporani de Santiago de Xile i al Metropolitan Museumof Art de Nova York, entre d'altres. El 1995 va obtenir l'Orde d'Isabel la Catòlica i el 2015 el Premi Nacional d'Arts Plàstiques de Xile.

Salvador Dalí
Salvador Dalí
Figueres, 1904 - 1989

Va ser un dels artistes més influents del segle XX. Un dels màxims exponents del surrealisme figuratiu, convertí la seva personalitat en la seva pròpia obra d'art. La seva Fundació i obra segueix sent un punt d'atracció turística internacional.

Sixeart
Sixeart
Barcelona, 1975

Sergio Hidalgo Paredes és un dels artistes urbans més reconeguts del nostre temps. S'inicià en el grafiti a finals dels vuitanta i des de llavors ha creat un estil propi que l'ha consagrat amb peces d'art urbà arreu de les grans capitals del món.

Carregant...
x