Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Arts Escèniques

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Adolfo Marsillach
Adolfo Marsillach
Barcelona, 1925 - Madrid, 2002

Actor, autor dramàtic, director de teatre i escriptor català en llengua castellana, va participar en més d’una vintena de pel·lícules i en desenes d’obres de teatre. Rebé un Goya i el premi Max de Honor del 2000, entre d’altres guardons.

Adrià Gual
Adrià Gual
Barcelona, 1872 - 1943

Dramaturg, escenògraf i empresari teatral català, impulsor i director de l'Escola Catalana d'Art Dramàtic (ECAD), pintor i pioner del cinema. Artista polifacètic, tambéva escriure poesia i es va dedicar a les arts plàstiques.

Comediants
Comediants

Grup teatral creat el 1971. Des del començament aportà un teatre nou i avantguardista davant del classicisme de l’època. Han actuat arreu del món i han dissenyat grans esdeveniments com la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Josep Maria Flotats
Josep Maria Flotats
Barcelona, 1939

L’actor i director Josep M. Flotats es formà a França on fou considerat fill predilecte de la Comédie Française i se li atorgà la Legió d’Honor. Fou ideòleg i primer director del Teatre Nacional de Catalunya i posteriorment s’establí a Madrid.

La Fura dels Baus
La Fura dels Baus

És una de les companyies teatrals de Catalunya més destacades i amb impacte internacional. Es caracteritza per un llenguatge visceral en fusionar teatre de carrer amb la vitalitat del rock i la irreverència del neocirc. Ha fet incursions també en gèneres com l’òpera.

Margarida Xirgu
Margarida Xirgu
Molins de Rei, 1888 – Montevideo, 1969

Se la considera l’actriu més important de la història de Catalunya, musa del Teatre Romea i després al Teatro Español de Madrid. Poc abans que esclatés la Guerra Civil marxà a l’Argentina, en una gira que la dugué arreu del continent americà. A l’Uruguai dirigí l’Escola Dramàtica Municipal de Montevideo.

Núria Espert
Núria Espert
L'Hospitalet de Llobregat, 1935

Actriu amb una llarga trajectòria, als 17 anys ja interpretava versions antològiques de Medea. Ha fet teatre, cinema i televisió i està considerada com un dels màxims exponents de l’escena catalana. Obtingué el Premi Nacional de Teatre i hi ha dos teatres que duen el seu nom.

Carregant...
x