Catalonia Talent

Catalonia Talent

Fent Història

Arquitectura

Des de Ramon Llull al Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, fem un viatge per tot allò que les catalanes i catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d’un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i que el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

Antoni Gaudí
Antoni Gaudí
Reus, 1852- Barcelona, 1926

Arquitecte modernista. És reconegut mundialment i considerat un geni per les seves construccions i edificis que s’inspiren en les formes de la naturalesa com la Sagrada Família, la Casa Batlló o el Parc Güell.

Beth Galí
Beth Galí
Barcelona, 1950

Dissenyadora, arquitecta i paisatgista. És autora del Parc de Joan Miró i la Biblioteca Joan Miró, del monument a Lluís Companys al Fossar de la Pedrera, el parc i el Sot del Migdia, la façana i nou accés al cementiri i el conjunt de nous accessos a la muntanya. Presideix el Foment de les Arts i el Disseny (FAD). El 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Carme Pinós i Desplat
Carme Pinós i Desplat
Barcelona, 1954

Arquitecta i professora universitària. Després d'assolir el reconeixement internacional amb Enric Miralles amb projectes com el cementiri d'Igualada (1991) va fundar el seu propi estudi. Ha donat classes a la Kunstakademie de Düsseldorf, la Columbia University de NY o a Harvard University.

Enric Miralles
Enric Miralles
Barcelona, 1955 - 2000

Arquitecte. Guanyador de diversos premis FAD, el Premi Nacional d’Arquitectura o el “Lleó d’or” a la Biennal de Venècia (1996). Algunes de les obres més representatives són El Mercat de Santa Caterina o el Parlament d’Edimburg.

Estudi RCR Arquitectes
Estudi RCR Arquitectes
Olot, 1987

Estudi format per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta. Els seus projectes es caracteritzen per construccions que encaixen a l’entorn per al qual han estat pensats. Al 2017 van rebre el premi Pritzker, 1r estudi d’aconseguir el guardó a Catalunya.

Josep A. Coderch de Sentmenat
Josep A. Coderch de Sentmenat
Barcelona, 1913 – Espolla, 1984

Arquitecte. Un dels promotors del grup R, racionalista, que va renovar l’arquitectura de postguerra. Entre els seus projectes hi ha les torres Trade, el taller Tàpies o l’Institut Francès de Barcelona. Va dissenyar habitatges unifamiliars per a famílies benestants, però també habitatges socials a la Barceloneta.

Lluís Clotet
Lluís Clotet
Barcelona, 1941

Arquitecte i dissenyador. Entre moltes de les obres que ha fet destaquen els habitatges de la Vila Olímpica, la remodelació del Palau de la Música o el MACBA. Al 2010 rep el Premi Nacional d’Arquitectura atorgat pel Ministeri de Foment.

Oriol Bohigas
Oriol Bohigas
Barcelona, 1925

Arquitecte. Va ser l’impulsor dels Premis FAD i també el va guanyar en diverses ocasions. Va formar part del consell urbanístic que va projectar la Barcelona dels Jocs Olímpics. Alguns dels seus dissenys són l’estació de Metro del Liceu o l’edifici DHUB.

Ricard Bofill
Ricard Bofill
Barcelona, 1939

Arquitecte. Els seus dissenys tenen unes línies molt clares i rectes, però ho combina amb elements clàssics com arcs o columnes. Entre les seves obres trobem el Teatre Nacional de Catalunya o l’Hotel Vela. Al 1993 rep la Creu de St. Jordi.

Carregant...
x